En una moció, el grup municipal reclama que els esdeveniments que es fan a la ciutat disposin d’un pla de prevenció i gestió de residus

La CUP-Crida per Girona demanarà al ple municipal a través d'una moció que declari la ciutat “lliure de plàstic”, i que desplegui una bateria de mesures per tal de reduir substancialment l’ús d’envasos no sostenibles i de conscienciar la població gironina al voltant d’aquesta problemàtica.

Una de les principal propostes que fa la CUP-Crida per Girona és establir que tots els esdeveniments que es facin a la ciutat amb finançament públic o col·laboració municipal hauran de disposar d’un pla de prevenció i gestió de residus. La formació s’ha queixat en diverses ocasions respecte a la gran quantitat de deixalles que es generen en activitats a la via pública com ara curses populars, concerts o fires.

Una altra mesura proposada és que s’eviti la distribució i l’ús d’envasos no sostenibles en tots els equipaments municipals, com també que el consistori impulsi una campanya de sensibilització ciutadana pel que fa als efectes nocius de l’ús de plàstics. La moció també preveu declarar simbòlicament el plàstic com a “material no grat” a Girona, i fa una crida a altres municipis a sumar-se a la iniciativa.

En aquest sentit, el regidor cupaire Lluc Salellas ha recordat que Girona forma part de l’Estratègia Catalana cap al Residu Zero, per la qual cosa “cal que l’Ajuntament apliqui polítiques municipals clarament orientades a la prevenció i la reducció de residus”.