En un article d’opinió, els regidors Laia Pèlach i Lluc Salellas fan una valoració crítica de la gestió del govern gironí amb motiu del primer aniversari de les eleccions municipals

El dia que fa un any de les eleccions municipals, els regidors de la CUP-Crida per Girona Laia Pèlach i Lluc Salellas han publicat un article d’opinió titulat “10 oblits d'un any (més) del govern de CiU a Girona”, en què fan una valoració crítica de la gestió de l’equip de govern, que consideren que està immersa en una “inèrcia continuista”, i enumeren deu projectes estratègics per la ciutat que estan encallats des de fa mesos.

Aquests deu projectes són la rehabilitació de l’antic cinema Modern i el projecte del fons Santos Torroella, en el àmbit cultural; els plants integrals de Girona Est i Sant Narcís, en el terreny dels barris; i la manca de mecanismes d’aprofundiment democràtic en el camp de la participació. Els segueixen la paràlisi del pla pilot de recollida porta a porta i del procés de municipalització de l’aigua, pel que fa a serveis vinculats a recursos naturals i a la salvaguarda ambiental; la inexistència del Pla d’Habitatge i del mapa de la pobresa i les desigualtats en la qüestió social, i l’acatament de les resolucions de l’Estat com en el cas de la col·locació de la bandera espanyola, en el camp de la construcció nacional.

Pèlach i Salellas consideren que es tracta de deu casos que exemplifiquen la inacció d’un govern que “ha estat més preocupat de poder sobreviure al Dragon Khan del canvi d'alcaldia que de desenvolupar projectes centrals per a la ciutat”. Per contra, els regidors creuen que el govern hauria de desplegar “aquelles propostes imprescindibles pel futur de Girona, arrelades i que serveixin per fer que gironins i gironines visquin en un entorn just, participatiu i ecològicament sostenible”.

En aquest sentit, han reafirmat el contingut de la conferència que tots dos van pronunciar el passat 10 de maig a la biblioteca Carles Rahola, en què van reivindicar la CUP-Crida per Girona com “una eina amb capacitat de disputar el govern a l’equip de CiU i PSC, a partir d’una una alternativa en clau popular, social i democràtica”.  Igualment, la formació s’ha compromès una vegada més a dur a terme una oposició “contundent i rigorosa però també constructiva i propositiva”, tant el carrer com a l’Ajuntament. [Foto: El Punt Avui]