Es convoca un esmorzar popular a les 11h davant la Cambra de Comerç, i una manifestació a les 18h des de la plaça del Vi

Aquest matí diversos col·lectius sindicals i polítics gironins han presentat els actes organitzats amb motiu de l’1 de maig a la ciutat. Aprofitant la roda de premsa, s’ha fet una acció simbòlica de suport al sindicalista andalús del SAT Andrés Bódalo, que des del mes passat està empresonat per participar en mobilitzacions en defensa dels drets laborals.

La jornada de l’1 de maig començarà a les 11h amb un esmorzar popular i una acció reivindicativa davant la Cambra de Comerç. L’acte comptarà amb parlaments de representants de Correscales, d’encausats de les vagues generals, del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), i de treballadores del sector de la neteja. Posteriorment hi actuarà el cantautor empordanès Joanjo Bosk.

A la tarda, com a novetat, s’ha organitzat una manifestació que sortirà de la plaça del Vi sota el lema “Per la República Catalana de la Classe Treballadora”, i que comptarà amb una acció d’homenatge a les treballadores del fil gironines, a l’entorn de l’antiga fàbrica Grober. Al final de la mobilització intervindrà el diputat de la CUP Benet Salellas i representants del sindicat basc LAB.

Els organitzadors han declarat que amb el lema d’enguany pretenen “destacar la necessitat que el procés constituent cap a la República Catalana tingui en compte els drets socials i laborals, i permeti avançar cap a un sistema econòmic al servei de les classes populars”.

Els diferents actes són organitzats o compten amb el suport dels sindicats laborals COS, IAC i Intersindical-CSC, el sindicat estudiantil SEPC, les organitzacions CUP, Assemblea de Joves del Gironès, Arran Nord-oriental i Poble Lliure, i les entitats locals Casal independentista El Forn i Casal de Joves 4 Rius.