El grup municipal reclama al nou regidor responsable que desencalli temes com l’activació de la Taula de Municipalització de l’Aigua o la contractació de l’adjunt al conseller delegat d’AGISSA

La CUP-Crida per Girona ha reclamat al nou regidor de Sostenbilitat, Eduard Berloso, que acabi amb la inacció de l’equip de govern en el control i fiscalització de la gestió de l’aigua a la ciutat. Així, els cupaires han reclamat a Berloso que activi la Taula de Municipalització de l’Aigua, que es va crear el passat 13 de gener però no ha tingut continuïtat.

El grup municipal també ha insistit en la urgència de contractar l’adjunt al conseller delegat d’AGISSA, una plaça pendent de cobrir des que es va aprovar la darrera pròrroga del contracte d’aigües, l’any 2013. Es tracta d’una figura dependent de l’Ajuntament, ideada per millorar l’obtenció d’informació i la capacitat de control del consistori pel que fa a la gestió de l’AGISSA.

La renúncia d’ERC-MES deixa l’oposició sense representació a AGISSA

D’altra banda, la CUP-Crida per Girona ha criticat que, amb l’aprovació del nou cartipàs municipal, el Consell d’Administració d’AGISSA s’hagi quedat sense cap representant de l’oposició. En aquest sentit, el grup ha lamentat que ERC-MES renunciés a ser-hi malgrat l’oferiment del govern de continuant-ne formant part. “És important que a més del govern hi hagi representants de l’oposició exercint la tasca de control a AGISSA”, ha declarat la portaveu cupaire Laia Pèlach.