Avui, 27 de gener, la CUP-Crida per Girona ha publicat una carta que trametrà a les institucions europees, amb motiu del primer aniversari de l'alliberament de la ciutat kurda de Kobanê (descarregueu-vos-la). La podeu llegir a continuació:

A les institucions europees,

Segrestades com esteu pels mercats i la dinàmica perversa de mirar cap a un altre costat quan els aliats -els vostres- cometen assassinats i apliquen la violència legislativa envers els seus pobles, des de la CUP-Crida per Girona volem aprofitar la data del 27 de setembre, primer aniversari de l'alliberament de Kobane, per reclamar un gir copernicà a les polítiques exteriors d'aquesta Unió Europea. 

Constatem que, des de fa anys, les relacions de la mateixa Unió i els seus Estats amb Turquia i els règims de la zona ha estat una constant malgrat les accions d'aquests Estats envers el poble kurd. Un poble que es veu afectat no només per l'opressió de l'Estat turc mitjançant l'exèrcit i unes lleis que promouen el genocidi sinó també, i com dèiem, per altres Estats per la zona. Avui, el Kurdistan és un poble en lluita, per la seva sobirania, pels drets humans de la seva gent, i és també la punta de llança contra l'imperialisme alhora que contra el fanatisme religiós de l'ISIS. Un autèntic referent de la dignitat.

Avui, una Unió Europea que es basés en aquells valors fonamentals tan recurrents en els discursos oficials no tindria cap dubte a situar-se al costat del poble kurd i la seva resistència. Malauradament, Merkel, Rajoy, Hollande o Cameron continuen aliant-se de forma acrítica amb Turquia i els seus dirigents i oblidant els crims d'Estat de l'Estat turc contra els pobles que el conformen. És per això que des de la solidaritat internacionalista, els drets humans i el municipalisme compromès amb allò que passa al món, des de la CUP-Crida per Girona exigim un canvi absolut en la política internacional actual europea i ens solidaritzem, una vegada més, amb el poble kurd i la seva lluita per la dignitat. 

Biji Kurdistan
Girona, Països Catalans

27 de gener de 2016