Per segon mandat consecutiu, el grup municipal destinarà el segon assessor a potenciar els moviments populars i impulsar l’economia solidària a la ciutat

La CUP-Crida per Girona ha fet públic que contractarà el segon assessor que li correspon com a grup municipal perquè es dediqui a fer tasques de suport a diferents moviments populars de la ciutat i el desenvolupament de projectes socials. Es tracta d’una experiència que el grup ja va impulsar en el mandat anterior, davant la negativa de l’equip de govern de CiU de rebaixar el nombre d’assessors dels grups municipals.

La demanda de disminuir el nombre d’assessors i aplicar mecanismes de control en la seva contractació i activitat ha estat una constant des de l’arribada de la CUP a l’Ajuntament de Girona el 2011. Tot i això, les mesures proposades per la CUP sempre han topat amb el rebuig tant del govern com dels grups de l’oposició. Davant d’això, la CUP-Crida per Girona ha decidit destinar alguns dels recursos que li corresponen com a grup municipal a usos socials, amb l’objectiu que reverteixin positivament en la ciutat.

La tria de la persona que ocuparà aquesta plaça s’ha fet mitjançant una convocatòria que es obrir a diferents moviments i plataformes ciutadanes de Girona. S’hi van presentar onze candidatures entre les quals s’ha escollit la persona que finalment ocuparà la plaça. L’assessora es regirà pel codi ètic que segueixen la resta de membres del grup municipal, i periòdicament presentarà un informe sobre la seva activitat a l’assemblea oberta anual que organitza la CUP-Crida per Girona al final de cada curs. 

Les principals tasques que desenvoluparà aquesta persona serà el suport al moviment gironí en defensa dels drets socials, la lluita pel dret a l’aigua i l’impuls de l’economia solidària a la ciutat. La CUP considera imprescindible que en un moment com l’actual “els agents polítics i socials més sensibles i compromesos de Girona destinin els recursos que tenen a l’abast per tal d’enfortir i consolidar aquelles iniciatives i experiències encaminades a un canvi social i econòmic a la ciutat i el país, des de camps com l’economia social i solidària, el suport mutu o les reivindicacions en favor dels drets socials”.