El grup municipal critica la inacció de l’equip de govern durant els primers mesos de mandat, i denuncia la gestió municipal en afers com el Vol Gastronòmic, Joc de Trons o la Devesa

Aquest matí la CUP-Crida per Girona ha fet una roda de premsa amb motiu de l’inici del curs polític, en què ha aprofitat per fer balanç dels primers mesos de mandat del govern de CiU. D’una banda, la regidora Laia Pèlach ha reclamat a Carles Puigdemont que presenti el pla de govern per al mandat 2015-2019 i que el porti a debat al ple municipal. La regidora ha demanat que el pla compti amb un sistema d’indicadors per tal de poder-ne comprovar el grau de compliment de forma periòdica.

Pèlach també ha aprofitat per recuperar les propostes electorals de la CUP-Crida per Girona en aquest àmbit. Concretament, el grup municipal defensa que el pla de govern es faci a través d’un procés participatiu, i que es creï un consell de ciutat amb representació territorial i sectorial per fer el seguiment dels compromisos del document un cop aprovat per part del ple municipal.

D’altra banda, el regidor Lluc Salellas, ha criticat la inacció del govern municipal des de principi de mandat, i ha lamentat la improvisació i mala gestió en diversos assumptes en les darreres setmanes. Respecte al Vol Gastronòmic, Salellas ha denunciat la incapacitat de l’equip de govern per forçar la retirada de l’estructura i la permissivitat amb què compten els responsables de la iniciativa des del passat mes de juny, quan va finalitzar el període autoritzat per a l’activitat i l’ocupació de via pública.

El regidor també ha criticat la gestió de l’equip de govern quant a Joc de Trons. En aquest sentit, Salellas ha reclamat una vegada més un recompte del cost econòmic que està significant per a l’Ajuntament la gravació de la sèrie, i ha denunciat un cop més l’afectació i perjudicis que el pas de la multinacional HBO per la ciutat està causant als veïns i veïnes. La CUP-Crida per Girona també ha criticat que l’Ajuntament està cedint espais i recursos a la productora que no consten al conveni signat i ha demanat una vegada més la màxima transparència.

Igualment, el regidor ha criticat la desatenció de l’equip de govern envers la Devesa. Salellas ha criticat que des del final del procés participatiu el parc continua en un estat de degradació, i ha reclamat la inversió urgent dels 100.000€ que el grup ERC-MES va acordar amb CiU com a contrapartida per a l’aprovació del cartipàs municipal. Finalment, la CUP-Crida per Girona ha demanat que Girona s’integri a la xarxa que s’està creant de municipis compromesos amb l’acollida de refugiats.