La CUP-Crida per Girona ha demanat aquest matí que el rodatge de Jocs de Trons no signifiqui la privatització total del conjunt del Barri Vell durant tres setmanes. La formació s’ha mostrat preocupada després de conèixer pels mitjans de comunicació la informació que el rodatge de la sèrie nord-americana afectarà de ple els drets dels veïns i veïnes del Barri Vell i de la resta de la ciutat durant quasi prop de 20 dies.


Així mateix, la CUP-Crida per Girona s’ha mostrat crítica amb el fet que la informació arribi la setmana del 15 d’agost, quan queden tan sols 7 dies perquè comencin les afectacions, i que, a més a més, estigui condicionada sempre a les decisions que prengui la multinacional HBO els propers dies. Una condició que, segons la CUP-Crida per Girona, mostra una preocupant cessió complerta de milers de metres quadrats públics a la multinacional per sobre de les necessitats dels gironins i les gironines creant un precedent negatiu de privatització continuada i de gran abast a la ciutat. Una cessió que afectarà també possibles actes al voltant de l’11 de setembre perjudicant així activitats de la societat civil per aquestes dates. Per tot plegat, la candidatura ha demanat que la transparència i la informació amb el veïnat sigui permanent i diària creant espais al web municipal i també amb informació en paper.

La CUP-Crida per Girona ha explicat també que ja en el seu moment va alegrar-se de la gravació de la sèrie a la ciutat alhora que va reivindicar que la multinacional pagués les taxes que s’apliquen a totes les empreses, petites i grans, per l’ús de l’espai públic . De fet, la formació ha recordat que s’estima que HBO, productora de Joc de Trons, té uns beneficis anuals de 754 milions de dòlars anuals. Una situació prou beneficiosa com per assumir les obligacions que marca la normativa municipal. Finalment, la CUP-Crida per Girona ha anunciat que entrarà una pregunta per saber exactament quins espais municipals i quins recursos públics afegits s’han cedit gratuïtament a la multinacional per la gravació per garantir-ne la plena transparència.