La CUP-Crida per Girona denuncia la indulgència del govern amb el Vol Gastronòmic 

 La CUP-Crida per Girona denuncia la permissivitat i els tractes de privilegi que continua mantenint el govern de CiU amb el Vol Gastronòmic. Arran de les notícies aparegudes darrerament en mitjans de comunicació que feien referència tant als terminis de permís per a la instal•lació com a les taxes abonades per l’empresa propietària, la formació acusa el govern de generar confusió per dissimular la mala gestió en tot el procés.

 La portaveu de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, assegura que el permís concedit al Vol vencia el 30 de juny i entén que en ser-li denegada la pròrroga, la retirada hauria hagut de ser immediata “la minimització de l’impacte en el desmuntatge no justifica prop de dos mesos d’allargament de l’ocupació de la via pública i menys a ple estiu”. Així mateix, Pèlach denuncia el fet que durant aquest temps s’hagi mantingut l’activitat de restauració. Pel que fa a les taxes, la regidora de la CUP-Crida per Girona afirma que segons la informació que han pogut consultar, el vol gastronòmic ha pagat un total de 6246€ per ocupació de la via pública durant prop d’un any però en canvi no té constància que abonés les despeses generades en el procés d’instal•lació.

En aquest sentit, la formació independentista manté que no es pot permetre cap tracte diferencial i insta l’Ajuntament a fer retirar immediatament la instal•lació i a facturar-los les taxes corresponents per les despeses generades tant en el muntatge com en el desmuntatge, així com un recàrrec pels dies excedits de permís. Al mateix temps, demana al govern de CiU que aporti dades dels beneficis a nivell d’impacte turístic i econòmic que ha tingut per la ciutat perquè la ciutadania pugui valorar aquesta privatització de l’espai públic durant més d’un any.