El grup municipal proposa diferents mesures de sensibilització i coresponsabilització com ara que els centres educatius i les entitats gironines apadrinin trams dels rius

La CUP-Crida per Girona ha proposat diverses mesures per sensibilitzar la societat gironina de la necessitat de conservar els rius i espais naturals de la ciutat. Les propostes vénen motivades pel fet que darrerament el grup municipal ha observat un cert abandó en les ribes d'alguns rius perquè la brossa i les deixalles s'acumulen en determinades zones a l’entorn del Ter i l'Onyar.

D’una banda el grup municipal ha proposat que l'Ajuntament organitzi una jornada oberta a la ciutadania dedicada a netejar els rius de Girona i les seves ribes. Proposen que la jornada sigui dinamitzada pels servei d’educació ambiental de La Caseta. Igualment, la CUP-Crida per Girona demana una campanya de senyalització dels rius i aiguabarreigs de Girona, amb rètols que incitin a respectar el riu i que permeti divulgar les espècies de flora i fauna que hi habiten.

Finalment, la CUP-Crida per Girona llançat la proposta que les diferents entitats i centres educatius de Girona puguin apadrinin trams dels rius de la ciutat, per tal de coresponsabilitzar la societat gironina en la tasca de conservar-los i evitar-ne la degradació. La portaveu del grup, Laia Pèlach, ha defensat que “cal divulgar els valors ambientals dels rius entre la ciutadania, i generar consciència de la necessitat de respectar aquest patrimoni natural privilegiat de què gaudim a la nostra ciutat”.