La CUP-Crida per Girona demana que l’Ajuntament de Girona es desprengui de les pistoles Taser

El grup municipal adverteix de la seva perillositat, i recorda que organismes com les Nacions Unides o Amnistia Internacional n’han demanat la retirada

La CUP-Crida per Girona ha reclamat a l’equip de govern de CiU que es desprengui de les dues pistoles elèctriques Taser de què disposa la policia municipal. El grup municipal ha recordat que organismes com el Comitè de les Nacions Unides contra la Tortura o Amnistia Internacional han demanat als Estats que abandonin l’ús d’aquest tipus d’armes pels seus perills per la salut i perquè fàcilment poden derivar en pràctiques abusives i formes de tortura. A l’Ajuntament de Girona, aquestes armes van ser adquirides el 2004, durant el govern del Tripartit.

D’altra banda, la CUP-Crida per Girona ha demanat a l’equip de govern si els agents a qui s’ha retirat l’arma de foc per no haver superat el test psicotècnic podran utilitzar les pistoles elèctriques, i ha tornat a reclamar tota la informació relativa a les tasques que realitzaran a partir d’ara aquests agents.

Finalment, la CUP-Crida per Girona ha reiterat la seva aposta per reconvertir l’actual policia municipal en un “cos municipal d’assistència, seguretat i informació” descentralitzat, que superi la jerarquització i militarització actuals i que potenciï les funcions de prevenció i mediació. La formació també ha reclamat una revisió a fons dels protocols d’actuació i del codi ètic que regeix el cos.