Amb motiu del dia internacional contra l’LGTBTIfòbia (és a dir l’odi i discriminació contra lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex) la CUP-Crida per Girona ha presentat les seves propostes en matèria de feminisme i alliberament LGBTI. Ho ha fet aprofitant una parada informativa a la plaça del Lleó, que ha comptat amb la presència dels candidats Laia Pèlach i Lluc Salellas.

Pèlach ha començat lamentant els passos enrere que s’han fet en el mandat de CiU pel que fa a les polítiques d’igualtat de gènere. La candidata ha criticat que “el pla de polítiques de dones impulsat per l’equip de govern es va aprovar per compromís i sense una voluntat real de fer avenços en la lluita per la igualtat i contra la discriminació. Pèlach ha recordat que moltes de les mesures previstes al pla ni tan sols s’han dut a terme.

Respecte a les propostes electorals de la CUP-Crida per Girona, la cap de llista ha anunciat l’aposta per “aprovar ordenança municipal que blindi les polítiques transversals en matèria d’igualtat independentment del color polític de l’equip de govern”. La candidatura també proposa “la creació d’un Consell d’Igualtat de Gènere, que esdevingui un veritable espai participatiu per al disseny, seguiment i avaluació dels plans d’igualtat”.

Pèlach ha remarcat la necessitat d’augmentar els recursos destinats als diferents serveis i polítiques en aquest àmbit. “El SIAD s’ha de dotar de més recursos per afrontar de manera efectiva la lluita contra tot tipus de violència sexista i per la igualtat de gènere”, ha declarat la candidata, que també ha defensat que “cal insistir el treball de prevenció de la violència amb la realització de campanyes de sensibilització sobre les desigualtats de gènere, i especialment sobre la diversitat de tipus i àmbits de violència masclista i les seves múltiples conseqüències”.

D’altra banda, Pèlach ha anunciat la proposta d’”impulsar un pla local contra l’LGBTIfòbia, que desplegui la llei aprovada recentment al Parlament”.  En el marc d’aquest pla la candidatura proposa creació d’un servei d’atenció a la víctima de l’LGBTIfòbia en col·laboració amb l’Observatori Contra l’Homofòbia. En aquest sentit, la candidata ha lamentat que l’equip de govern no enviés cap representant al judici que es va celebrar recentment per una agressió homòfoba a la ciutat, i ha destacat que cal més suport municipal a aquesta lluita, i dinamitzar com cal el Consell Municipal LGTB.