La CUP-Crida per Girona ha realitzat avui divendres una per presentar la seva proposta d’instal·lar un càmping municipal i una zona d'horts al Pla de Baix de Domeny, per fomentar l'horticultura i permetre l'autoabastament d'aliments. L'acció ha consistitat en la creació d'un petit hort urbà i l'escenificació d'una acampada amb tendes de càmping en què han participat diversos activistes de la CUP-Crida per Girona.

El tripartit havia previst la construcció de 1200 habitatges en aquest sector, un projecte que des del principi va comptar amb l’oposició de la CUP. D’acord amb això, el candidat Lluc Salellas ha defensat que “cal replantejar d’arrel les previsions de desenvolupar aquest sector, i dotar-lo d’usos que posin en valor la seva dimensió ambiental, d’acord amb l’entorn natural”.

En aquesta línia, la candidatura considera que l'espai, a tocar de la nova sortida de l'AP-7 i de l'accés nord a la ciutat, és un bon lloc per potenciar una xarxa d'horts urbans. D’aquesta manera, segons el candidat Lluc Salellas, “cal avançar cap a un model de consum responsable,vinculat a processos de producció i distribució respectuosos amb el territori i que aportin valor social i democràtic”.

Per altra banda, la formació creu que la creació d'un càmping municipal en aquest sector permetria aproparia un tipus de turisme sostenible i de qualitat a la ciutat, la qual cosa va en la línia defensada per la CUP-Crida per Girona de diversificar el model turístic i integrar-lo a l’entorn natural de la ciutat”. Una tercera proposta de la candidatura per aquest espai seria la creació d’aparcaments dissuasoris ben connectats a la ciutat amb transport públic.