La CUP-Crida per Girona denuncia l’exclusió d’un candidat per no disposar de la nacionalitat espanyola

La candidatura reivindica el dret de vot per a tota la ciutadania, i denuncia l’exclusió de bona part de la població gironina del procés electoral del 24 de maig

La CUP-Crida per Girona ha denunciat públicament que la Junta Electoral ha exclòs un dels candidats de la formació pel fet de no disposar de la nacionalitat espanyola. Es tracta d’Ibrahima Sano, que havia d’ocupar el número 19 de la llista electoral. Sano té 40 anys, és nascut al Senegal i establert a Catalunya des de fa 7 anys, i forma part de l’organització Lluita Internacionalista.

La candidatura ha reivindicat el dret de vot a tota la ciutadania de Girona, i ha criticat durament el fet que una part significativa de la població gironina estigui exclosa del procés electoral del 24 de maig. D’aquest manera, la CUP-Crida per Girona denuncia la legislació d'estrangeria que limita els drets dels immigrants i se suma a la campanya que està realitzant l'Espai Antiracista de Salt i Girona pel dret a vot de tota la ciutadania.


D’altra banda, entre les mesures que proposarà la CUP-Crida per Girona en matèria d’immigració hi ha l’elaboració d’un Pla Integral d’Immigració que inclogui un pla local d’acollida i un pla d’actuació contra el racisme i la xenofòbia. Al programa electoral, la candidatura també es compromet a implicar l’Ajuntament de Girona en la lluita pel reconeixement legal dels drets polítics de tots els veïns i veïnes de Girona.