55 persones destacades de la ciutat donen suport al projecte de la CUP-Crida per Girona

L’antropòleg Eudald Carbonell, el pedagog Mon Marquès, el pintor i escriptor Narcís Comadira o la crítica de cinema Imma Merino, entre els primers signants


Ahir al vespre a la nova biblioteca Carles Rahola es va presentar el manifest “Per una Girona dels barris i la gent” impulsat per donar suport a la candidatura de la CUP-Crida per Girona a les eleccions municipals. A més de la candidata de la formació Laia Pèlach, a l’acte van intervenir-hi l’activista i membre de Procés Constituent Dolors Serra, el pedagog Salomó Marquès, i l’historiador de l’art Narcís Selles, tots tres signants del manifest.

El grup de signants inicials del text és divers i està format per persones destacades de la ciutat, implicades en l’àmbit social, cultural, veïnal i professional de la ciutat. Del món cultural, destaca l’escriptor i pintor Narcís Comadira, l’artista Pep Admetlla, la crítica de cinema Imma Merino o els escriptors Carles Sala i Pau Planas. De l’àmbit teatral hi són l’actor Jordi Subirà i el director i programador de la Planeta Pere Puig, i el director Ferran Joanmiquel. I del món de la música destaca el cantant i activista ‘Urban’ Cabezas. De l’àmbit esportiu, les jugadores de l’Uni Girona Jael Freixanet, Noemí Jordana i el director tècnic d’aquest mateix equip Pere Puig. De l’entorn acadèmic destaquen el pedagog Salamó Marquès, el filòsof Xavier Antich, l’antropòleg Eudald Carbonell, la catedràtica de teoria de la literatura Dolors Oller o el professor de Biologia Dani Boix.


En l’àmbit de l’associacionisme veïnal hi són Martí Carreras, expresident de l’AV Sant Narcís i Eusebio Lavado, president de l’AV Mas Ramada. Del món educatiu destaca l’historiador i membre d’USTEC Xavier Díez, així com el mestre i membre de Lluita Internacionalista Miquel Blanch.

Altres noms destacats del grup inicial són el del militant independentista històric gironí Joan Daunis, l’advocat Benet Salellas, el comerciant de la Rambla Vicenç Pijaume o la tècnica de serveis socials Rosa Angelats. Del món de l’activisme social hi és l'activista pel dret a l'habitatge Engràcia Casellas, el vicepresident del Consell Municipal LGTB Jordi Mota, l’activista de CATAC Ramon Serna, la membre de Procés Constituent Dolors Serra o l’activista per la bicicleta Xavier Corominas, entre molts d’altres. Podeu llegir el llistat sencer de signants inicials en aquest enllaç.

Laia Pèlach va fer un agraïment a tots els signants, i va explicar que el seu suport “l’omple d’alegria, però també de respecte”. Els signants van destacar que el projecte de la CUP – Crida per Girona “ha tornat a despertar la il·lusió i la credibilitat de la política”, i van fer una crida a implicar-se en la candidatura. A partir d’avui tothom qui vugui podrà adherir-se al text