• El Jutjat d’Instrucció número 4 investiga l’excap dels antiavalots dels Mossos per aquesta actuació policial

 La CUP-Crida per Girona ha sol·licitat al govern gironí que es personi com a acusació popular en el procés judicial que hi ha obert per les càrregues dels Mossos contra manifestants antifeixistes que van tenir lloc el passat 6 de desembre a la ciutat, en el marc d’una mobilització de rebuig a l’acte que la ultra dreta espanyolista havia convocat a la plaça U d’Octubre. 

L’actuació policial va provocar diversos ferits i va ser àmpliament qüestionada. El Jutjat d’Instrucció número 4 de Girona està investigant l’excap dels antiavalots dels Mossos, Carles Hernández, per la seva participació en les càrregues, tal i com ha fet públic el portal CRÍTIC. Hernández va declarar davant del jutge el passat 15 de gener, pocs dies abans de deixar el càrrec de cap de la BRIMO i ser ascendit. En diverses imatges se’l pot apreciar intervenint directament en les càrregues i colpejant un manifestant amb una porra extensible. 

 En el seu moment els cupaires, van denunciar que l’actuació policial havia estat totalment desproporcionada, i van criticar que els Mossos es dediquessin a reprimir manifestants independentistes i antifeixistes, i a protegir l’acte ultradretà de VOX i Borbonia. Des de la formació consideren que el consistori ha d’implicar-se activament contra qualsevol vulneració de drets i llibertats a la ciutat, i per això al Ple municipal del proper dilluns 11 de febrer, sol·licitaran que l’Ajuntament es personi com a acusació popular en el cas. “Cal denunciar i combatre la repressió contra el moviment independentista, especialment quan té lloc a la ciutat, i l’Ajuntament no pot restar-ne al marge”, han conclòs.