La CUP-Crida per Girona qüestiona les “places sense gossos” i reclama més diàleg i sensibilització

La CUP-Crida per Girona s’ha posicionat al voltant de la mesura de prohibir la circulació de gossos en alguns espais públics de la ciutat aplicada pel govern gironí. La formació ha criticat que el govern hagi tirat endavant aquesta iniciativa sense acordar-la amb les associacions veïnals dels barris afectats, i ha reclamat més diàleg amb els diferents col·lectius implicats, com ara els propietaris de gossos.

D’altra banda, els cupaires consideren que la prohibició de dur gossos en certes zones de la ciutat no solucionarà les problemàtiques de fons com ara l’incivisme de certs propietaris, i ha fet una crida a impulsar campanyes de sensibilització que comptin amb la implicació i la participació d’entitats veïnals, propietaris d’animals, entre d’altres.

La formació també ha recordat al govern que el març del 2017 al Ple municipal es va debatre una moció presentada pel PACMA i la CUP-Crida per Girona per a millorar els drets dels animals i també per reduir les afectacions que pot causar la tinença d’animals, però que el govern va preferir desestimar-la i obviar el debat.

La moció proposava mesures com endegar un projecte municipal per facilitar un procés d'esterilització de gossos i gats; treballar perquè no hi hagi venda d'animals exòtics, una campanya de multes a propietaris de gossos que no recullin els excrements; o incrementar els espais públics pensats per a gossos per evitar conflictes. Els cupaires han denunciat que el govern s’ha negat a aplicar aquestes mesures i, en canvi, ha acabat impulsant mesures de cara a la galeria com la prohibició de dur gossos en espais concrets de la ciutat.

La CUP-Crida per Girona ha insistit en denunciar la negativa del govern a dialogar respecte a aquest tema, i ha posat d’exemple l’actualització que el govern està impulsant de l'Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals, que s'està fent de forma totalment opaca i partidista sense entitats ni oposició.

Finalment, des de la formació han denunciat que el govern estigui utilitzant els agents ambientals per a posar multes a propietaris que porten gossos als espais prohibits, en comptes de reforçar funcions molt més prioritàries pel que fa als reptes ambientals que té la ciutat en aquests moments. [Imatge: Diari Ara]