La CUP-Crida per Girona demana a Muradàs que faci un pas al costat per la seva citació com a investigada en el cas del 3%

La CUP-Crida per Girona ha demanat aquesta tarda a la tinent d'alcalde Isabel Muradàs que renunciï a les seves responsabilitats de govern a l’Ajuntament de Girona. La petició surt després de conèixer-se que Muradàs ha estat citada a l'Audiencia Nacional espanyola com a investigada per corrupció en el cas del 3% que vincula CiU amb el finançament irregular. El març del 2017 la formació ja va demanar explicacions al govern gironí quan va fer-se públic que el seu nom apareixia al sumari del cas, i va plantejar demanar-ne la dimissió segons com evolucionés la investigació.

Per la candidatura independentista, és imprescindible que l'Ajuntament de Girona es desvinculi de qualsevol acusació de corrupció i, per això, considera que cal un canvi en l'organigrama municipal que faci que l'actual tinent d'alcalde deixi la seva acta de regidora i les seves funcions al Govern municipal. Els cupaires han apuntat que si Muradàs no assumeix aquest pas tocarà a l'alcaldessa Marta Madrenas fer un exercici de compromís amb la transparència i la lluita contra la corrupció i destituir l'actual regidora d'educació.

Des dels seus inicis la CUP-Crida per Girona s'ha compromès amb uns principis bàsics i un codi ètic que vincula els càrrecs d’electes i qualsevol membre de la candidatura a la lluita contra la corrupció i a criteris d’ètica, transparència i vocació de servei públic en la gestió municipal. La tasca en el cas AGISSA, Aigües de Girona, Salt i Sarrià, i la feina a la Diputació en són exemples recents.