La CUP-Crida per Girona denuncia que el Grup Boira té obert el bar Núria amb una concessió municipal caducada fa 15 anys

La formació denuncia la deixadesa i la permissivitat del govern de Marta Madrenas, i exigeix l’obertura immediata d’un concurs públic per a l’explotació del servei

La CUP-Crida per Girona ha denunciat que el bar Núria, propietat del Grup Boira, està presentant l’activitat de restauració de manera irregular perquè la concessió municipal per a l’explotació de la construcció fa 15 anys que va caducar. La formació denuncia que en 15 anys els governs del PSC, amb el tripartit, i de CiU no hagin estat capaços de solucionar aquesta situació, i critiquen el tracte de favor continuat del consistori envers el Grup Boira.

La primera concessió municipal al bar Núria va ser atorgada l’any 1939 al propietari d’un negoci familiar, que el 1968 va traspassar-lo a la seva filla. En aquest moment va signar-se una nova concessió per a 25 anys amb la nova propietària, que el 1993 va demanar una pròrroga de 10 anys que va ser acceptada pel govern de Joaquim Nadal. Just després d’obtenir la pròrroga, la propietària va anunciar el traspàs del negoci al Grup Boira per jubilació. A canvi d’un nou projecte arquitectònic, del qual va resultar l’actual Núria, l’Ajuntament va acceptar el canvi de titularitat sense obrir un nou concurs. Actualment el Grup Boira paga un cànon anual de 900.000 pessetes (uns 5.000 euros) + l’IPC des del 1993.

La CUP-Crida per Girona ha exigit explicacions a l’actual govern per no haver posar remei a aquesta irregularitat heretada dels governs socialistes i del tripartit, i ha reclamat l’obertura d’un concurs públic immediat per a l’explotació del servei a partir d’ara. Els cupaires han alertat que en els darrers mesos s’han detectat múltiples irregularitats en les concessions municipals a empreses privades, per la qual cosa ha insistit en la necessitat d’auditar tots aquests contractes, intensificar la tasca de fiscalització i aplicar la màxima transparència. “Les grans empreses i lobbies de la ciutat han gaudit massa anys de la permissivitat de l’Ajuntament, i això s’ha d’acabar”, han conclòs des de la formació.