El fiscal demana al jutge del cas que s'aparti la part privada del servei i que Girona, Salt i Sarrià n'assumeixin la gestió mancomunadament

La CUP-Crida per Girona ha celebrat la petició de la fiscalia anticorrupció d’encarregar la gestió del servei d'aigua i sanejament, en qualitat d'administradors mancomunats, als Ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter, tal com ha publicat avui un mitjà de comunicació. D’aquesta manera, s’apartaria la part privada que representa Girona SA, així com l’actual conseller delegat d’AGISSA Xavier Ballell, de la direcció de la societat. Es tracta d’una mesura cautelar sol·licitada davant dels indicis de delicte observats en la gestió duta a terme per part de Girona SA, i que dilluns s’haurà de confirmar si és acceptada per part del jutge.

Així, la fiscalia dona la raó a la CUP-Crida per Girona, que en els darrers mesos havia demanat que s’apartés urgentment Xavier Ballell i Girona SA de la direcció d’AGISSA, i que fossin els tres ajuntaments que assumissin la gestió del servei. Igualment, pels cupaires aquesta petició de la fiscalia reforça la idea que les irregularitats i la mala praxi en la gestió de l’aigua provenen de la part privada que representa Girona SA (formada per CaixaBank, Aqualia i Agbar).

La CUP-Crida per Girona també ha remarcat la importància que, si finalment es materialitza, aquesta mesura es concreti de manera que les possibles conseqüències de la mala gestió feta fins ara recaiguin en Girona SA, de manera que l’Ajuntament no es vegi penalitzat pel fet d’assumir la gestió del servei. La CUP-Crida per Girona ha fet una crida al consistori gironí a aprofitar aquesta mesura cautelar per plantejar definitivament la municipalització del servei d’aigües.