CiU s'ajunta amb el PSC, C's i PP per evitar reprovar la presència de l'exèrcit espanyol a Girona

El portaveu Carles Ribas afirma que aquest tipus de pronunciaments "busquen problemes on no n'hi ha" i que són una provocació

Ahir el Ple de l'Ajuntament de Girona els vots de CiU, PSC, C's i PP van impedir que s'aprovés la moció conjunta de la CUP-Crida per Girona i ERC-MES per la desmilitarització i contra la presència de l'exèrcit espanyol a la ciutat. Ambdós grups havien promogut el text arran de les maniobres militars del mes passat entre els termes municipals de Girona i de Celrà, que va generar un important rebuig ciutadà.

En la moció es proposava reclamar el cessament de maniobres militars al terme municipal, elaborar un codi ètic de foment de la pau i respecte als drets humans als equipaments públics, evitar la presència de l’exèrcit en qualsevol espai educatiu i de formació com ara l'ExpoJove, o impulsar una xarxa de municipis per la desmilitarització a comarques gironines, entre d'altres.

El portaveu de CiU al Ple, Carles Ribas, va afirmar que la moció feia "un flac favor a la ciutat", i va acusar els promotors del text de "buscar problemes on no n'hi ha". Ribas també va criticar que Celrà "provoqués" la presència de l'exèrcit al municipi amb l'aprovació de la moció. Cal tenir en compte que el PDeCAT, el principal partit que integra el grup de CiU a l'Ajuntament, va signar els actes de protesta contra la presència de l'exèrcit espanyol a Girona i Celrà, i que al setembre va votar favorablement a una moció semblant a la Diputació.

Tampoc va aprovar-se la moció ciutadana de suport al projecte del Casal 4 Rius, altre cop pels vots contraris de CiU, PSC, C's i PP. El govern de CiU i PSC també va impedir l'aprovació de la moció de la CUP-Crida per Girona i el PACMA pels dets dels animals, i la moció d'ERC-MES pel dret a l'habitatge.