La formació aborda aquest tema en la recta final de les jornades "Girona Est, quina escola volem?"

La CUP-Crida per Girona ha reclamat que es prioritzi la lluita per acabar amb la segregació escolar als centres educatius de la ciutat. Ahir al ple de l’Ajuntament de Girona, la regidora Laia Pèlach va demanar explicacions al govern respecte a les noves adscripcions a centres de secundària de la ciutat. Segons Pèlach, el govern sociovergent està fent passos enrere en la lluita per l’equitat educativa i contra la segregació escolar.

Així, La regidora ha volgut destacar la contradicció que suposo que mentre s’està duent a terme un procés deliberatiu sobre planificació escolar, es tiri pel dret amb una qüestió com les adscripcions de centres de primària i secundària sense consultar en cap sentit la comunitat educativa. És en aquest sentit que en el ple d’ahir va voler recordar al govern que la LEC preveu que la decisió de les adscripcions es faci “amb la participació dels ajuntaments”.

Debat a Girona Est

Precisament el tema de la planificació educativa i la gestió del procés d’admissió des dels municipis centrarà el debat de la quarta sessió de les jornades “Girona Est, quina escola volem?”, que tindrà lloc demà dimecres a les 19h al centre cívic Onyar (+ info). Aquest cicle d’actes promoguts per la CUP-Crida per Girona s’estan duent a terme durant el mes de gener i febrer amb l’objectiu reflexionar i debatre sobre el model educatiu pel què cal apostar als barris que conformen el sector.