Un 75% de l’empresa mixta de neteja és propietat de FCC, que ha estat acusada d’haver defraudat l’Ajuntament de Barcelona

La CUP-Crida per Girona ha reclamat al govern de la ciutat que ordeni una “revisió extraordinària” de la gestió financera de la empresa Girona+Neta. El motiu d’aquesta petició és que un 75% d’aquesta societat mixta, dedicada a la neteja viària i a la recollida de residus, és propietat de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), que recentment ha estat acusada d’haver defraudat l’Ajuntament de Barcelona.

Per aquest motiu la CUP-Crida per Girona ha cridat el govern municipal a “extremar les mesures de control” sobre Girona+Neta, i a fer arribar qualsevol indici d’irregularitat a la Fiscalia. La formació també ha sol·licitat que de cara al Ple municipal del mes de desembre es presenti un informe d’Intervenció amb les mesures que s’hagin dut a terme.

La regidora Laia Pèlach ha reclamat “maximitzar la transparència i el control públic” sobre la gestió d’empreses com Girona+Neta, i ha qüestionat un cop més l’aposta per l’externalització dels serveis municipals a grans empreses privades en comptes d’apostar per models de prestació pública o comunitària.