L’equip de govern desestima part de les al·legacions del grup municipal a la nova ordenança que regularà els serveis fúnebres

La CUP-Crida per Girona ha reclamat al govern municipal que explori la possibilitat de prestar directament serveis funeraris a la ciutat, com una forma per garantir-ne una oferta accessible i de qualitat. El grup municipal aposta perquè l’Ajuntament de Girona es coordini amb altres municipis de la comarca per valorar la possibilitat de crear serveis públics mancomunats. Cal tenir en compte que recentment ajuntaments com el de Barcelona han anunciat la intenció de crear funeràries municipals.

La CUP-Crida per Girona ha fet aquesta proposta aprofitant que la nova ordenança de serveis funeraris de l’Ajuntament està arribant a les seves fases finals de tramitació. Segons ha fet públic la formació, la nova ordenança deixarà oberta la porta al fet que l’Ajuntament pugui implicar-se directament en la prestació dels serveis fúnebres, per la qual cosa la CUP demanarà properament iniciar el debat sobre quin n’ha de ser el model de gestió. De fet, ahir al Ple municipal la regidora Laia Pèlach ja va demanar que els grups municipals puguin participar en tots els espais de treball on s’està discutint la nova ordenança.

El grup municipal també ha revelat que el govern gironí ha desestimat algunes de les propostes que havia fet la CUP a la proposta d’ordenança. Les esmenes rebutjades proposaven, per exemple, crear una comissió municipal per fer el seguiment de la prestació dels serveis funeraris; deixar oberta la possibilitat de prestar només alguns serveis per no afavorir únicament les grans empreses; concretar de quins mecanismes i recursos disposarà l’Ajuntament per assegurar el compliment de l’ordenança; o que el règim sancionador s’estableixi en funció de la capacitat econòmica dels operadors.