La CUP-Crida per Girona aposta per la municipalització dels serveis funeraris

El grup municipal proposa una comissió d’estudi per arribar a un model de gestió que garanteixi una oferta i uns preus més ajustats i accessibles

La CUP-Crida per Girona ha presentat una moció per replantejar l’actual model de provisió dels serveis funeraris de la ciutat, actualment en mans del grup empresarial Mémora. Al text, el grup municipal proposa que l’Ajuntament assumeixi la prestació del servei per tal de posar fi a l’actual monopoli i possibilitar un oferta i un sistema de preus més ajustats i accessibles.

La CUP ha decidit presentar aquesta moció aprofitant que aquest 2016 finalitza la pròrroga de l’autorització de Mémora com a única empresa que actualment ofereix els serveis funeraris a la ciutat. El grup defensa que “hi ha una important demanda social per reduir la despesa que suposa tot allò relacionat amb la mort d’una persona estimada” i que cal garantir “la universalitat efectiva en l’accés a aquest tipus de serveis”.

La moció també demana l’actualització immediata de l’ordenança municipal sobre la prestació de serveis funeraris, que va ser aprovada el 1998 i ha quedat totalment desfasada; la creació d’una comissió d’estudi sobre el model de gestió del servei; i la publicació al web municipal de tota la informació referent a la legislació, oferta i drets dels usuaris en matèria de serveis funeraris.

La municipalització dels serveis funeraris és un compromís electoral de la CUP-Crida per Girona, i també ha estat llargament reivindicat per altres col·lectius de la ciutat, com ara Compromís amb Girona.