La CUP-Crida per Girona titlla de “legal però no legítima” la decisió de situar Albert Ballesta com a nou alcalde de la ciutat

El grup municipal critica durament l’operació que permetrà al número 19 de la llista de CiU obtenir l’alcaldia de Girona

La CUP-Crida per Girona s’ha posicionat sobre l’elecció d’Albert Ballesta, número 19 de CiU a les passades eleccions, com a futur alcalde de la ciutat després de la marxa de Carles Puigdemont. En una roda de premsa celebrada aquesta tarda, el grup municipal ha criticat durament l’operació, que considera “legal però no legítima” i que ha qualificat de “frau electoral i democràtic” envers la ciutadania gironina.

La regidora Laia Pèlach ha recordat que en un primer moment la CUP va mostrar “comprensió” per situació provocada per la marxa inesperada de Puigdemont, però considera “inacceptables” els deu dies de “mercadeig, opacitat i ball de noms que ha hagut de patir la gent de Girona”. Pèlach també ha lamentat que el debat en cap moment hagi girat al voltant del projecte o el model de ciutat sinó que únicament s’hagi viscut una “batalla de noms”, i ha criticat que s’hagi utilitzat Girona i el seu govern com a moneda de canvi dins del joc d’equilibris interns de CDC i els seus socis.

Per la seva banda, el regidor Lluc Salellas ha declarat que “d’aquesta operació en surt un govern feble i dividit”, i ha criticat que s’hagi menystingut el bagatge dels regidors i regidores que porten més temps al capdavant del consistori. El regidor també ha expressat que “és un frau electoral davant dels resultats i els vots del 24 de maig, en què ningú va referendar en cap moment que el 19è regidor de CiU hagués de jugar un paper actiu”.

Salellas també ha recordat que a Ballesta “no se li coneix cap tasca activa de treball per a la ciutat ni tampoc haver desenvolupat tasques municipalistes”, la qual cosa reforça la visió del futur alcalde com “un home de partit imposat a dit”. “Pensem que no té legitimitat democràtica per ser alcalde perquè només compta amb un suport dèbil de part dels proposants i no ha passat per les urnes”, ha reblat.

Finalment, els regidors han reivindicat el paper de la CUP-Crida per Girona a l’hora d’encapçalar l’alternativa popular i democràtica a la ciutat, i han mostrat la seva disposició “a disputar l’hegemonia de CDC i els seus socis amb una oposició sòlida i que combini l’acció institucional amb la feina al carrer”. També han defensat “la transparència i l’assemblearisme” de la CUP davant dels mètodes verticals i opacs que s’han fet evidents en el cas de Ballesta.

Natxo Fajardo, “el 19 de la CUP”

A la roda de premsa també hi ha participat Natxo Fajardo, qui va ser número 19 a la llista de la CUP-Crida per Girona a les passades eleccions municipals. Amb aquest gest, el grup municipal ha volgut denunciar simbòlicament la decisió de situar Albert Ballesta, molt allunyat de les posicions principals de la llista electoral de CiU, com a nou alcalde. “Com que sembla que els número 19 ara tindran pes, us presentem el nostre perquè el tingueu vist”, ha ironitzat Laia Pèlach davant de la premsa.