La CUP-Crida per Girona aposta per impulsar alternatives econòmiques des de Girona 

 La CUP-Crida per Girona ha demanat que amb l’inici del curs polític l’Ajuntament de Girona faci un pas endavant en l’aposta per incentivar el desenvolupament d’un nou model econòmic i productiu des de l’àmbit local. La formació rupturista considera que malgrat els alts i baixos de les grans xifres macroeconòmiques, la realitat social és que una bona part de gironins i gironines viuen en una situació de pobresa cronificada a causa del model capitalista i l’enfocament neoliberal de les últimes dècades.

 És per això, que la CUP-Crida per Girona ha reclamat mesures urgents per avançar cap un model de ciutat solidari i cooperatiu que prioritzi la promoció de projectes d’autoorganització popular d’ocupació, la coordinació sectorial del comerç de proximitat i l’impuls de les cooperatives. Mesures que, per la candidatura independentista han d’anar acompanyades d’un Pla de xoc contra l’atur que de moment el Govern de CiU no té previst fer. Un pla que hauria d’estar coordinat des del Servei Municipal d’Ocupació d’acord amb les regidories implicades i que s’hauria de centrar, prioritàriament, en aquells segments de població amb més dificultats d’inserció laboral, com ara joves, dones i majors de 45 anys.

Per la portaveu de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, “la situació social de la majoria de gironins i gironines és precària des de fa molts anys i cal que aquesta es converteixi en una prioritat buscant noves propostes que ens allunyin del model que ens ha dut a aquesta misèria. Pèlach ha insistit que aquesta aposta no pot ser únicament una línia de subvenció municipal sinó que ha de ser una aposta global de tot el consistori i, de retruc, de la ciutat.