La CUP-Crida per Girona ha reclamat avui a l'equip de govern municipal que faci públic el contingut complert dels acords previstos entre l’Ajuntament i l'empresa nord-americana HBO, productora de "Game of Thrones". La formació ha valorat positivament la seva decisió d’enregistrar la sisena temporada de la sèrie a la ciutat, però considera que és necessària “la màxima transparència”, per saber què comportarà per als gironins i les gironines les tasques de gravació, que duraran tres setmanes.

D’altra banda, la CUP-Crida per Girona s'ha mostrat preocupada per la notícia apareguda als mitjans de comunicació locals segons la qual l'Ajuntament té intenció d’eximir la multinacional nord-americana del pagament de les taxes per a l’ocupació de la via pública i la utilització d’equipaments municipals. Així, la formació ha demanat el compliment de la normativa municipal, tal com i es fa amb qualsevol entitat o associació del territori a l’hora de realitzar activitats a la ciutat.

En aquest sentit, la candidatura ha recordat els beneficis multimilionaris d'HBO, que s’estima que poden rondar els 754 milions de dòlars anuals, i també ha proposat arribar a un acord amb la productora perquè a més de l'enregistrament de la sèrie pugui fer una aportació a l'entramat cultural de la ciutat ja sigui en els equipaments, en les iniciatives audiovisuals o en algun projecte en concret.