Benvolguda Alcaldessa Marta Madrenas,

T'escrivim des de la CUP-Crida per Girona per fer-te arribar una petició senzilla i molt compartida per milers de gironins i gironines: acabar l'acord de Govern de la ciutat amb el PSC. L'actitud i el discurs del PSC i el PSOE van emparar la violència de l'Estat del dia 1 d'octubre, també les detencions dels dies previs i l'ocupació policial del nostre país. Però amb això no en van tenir prou. Ara mateix, el PSC i el PSOE defensen la intervenció de la Generalitat a través del 155. Avui hem sabut que volen que l'Estat assumeixi el control dels mitjans públics i dels Mossos i que convoqui eleccions. És a dir: volen acabar amb l'autogovern català. Per això, ens sembla que una ciutat republicana i democràtica com Girona no pot continuar en mans d'aquells que ataquen els drets fonamentals i col·lectius del poble català. Hem de ser garantia.

En aquest sentit, et demanem un canvi de Govern immediat que impliqui la sortida del PSC. Tens alternatives. Les saps. Des del principi de mandat, des de la CUP-Crida per Girona ens hem ofert a arribar a acords de ciutat en temes clau. Ho hem fet per la zona verda i zona blava, en alguns aspectes de la gestió de l'aigua i també en obres imprescindibles en barris. Hem fet propostes i hem negociat encara que sempre heu fet pactes amb altres grups. Com és ben legítim. Nosaltres volem continuar en l'actitud constructiva que hem tingut des de l'inici de mandat, i oferir-nos a debatre i mirar si hi ha possibilitat d'arribar acords en els grans temes. Així mateix, hi ha altres grups que també han fet ofertes per garantir acords i estabilitat a la ciutat si canvies el Govern actual i en fas sortir aquells que ataquen els drets i les llibertats de gironins i gironines.

Marta, sabem que és una decisió complicada. Però també sabem que en moments com aquests ens calen decisions valentes. Aquests dies ens hem trobat als carrers i sabem que la República serà possible només si ens plantegem les transformacions imprescindibles i els acords que la garanteixin també des del municipalisme. Si fem allò que no ens pensàvem que hauríem de fer mai, com deies tu aquesta setmana en una entrevista. Ara és l'hora, Marta. Prenem partit. Tots i totes. Per responsabilitat, dignitat i coherència. Pels gironins i les gironines. Pel futur del nostre poble.

Restem a l'espera.

Cordialment,



CUP-Crida per Girona
20 d’octubre del 2017